project BY

mvrdv

tianjin binhai library

APPROACH

projects

ABOUT

JOBS

CONTACT

LINKEDIN

INSTAGRAM

all Images by MVRDV

oval opening punched through the building is propped open by the Eye

about

project by MVRDV

MVRDV and Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI) have completed Tianjin Binhai Library as part of a larger master plan to provide a cultural district for the city. The 33,700m2 cultural center featuring a luminous spherical auditorium and floor-to-ceiling cascading bookcases functions not only as an education center but as a social space and connector from the park into the cultural district.

 

An oval opening punched through the building is propped open by the Eye, a luminous sphere with an auditorium, which takes the main stage within the atrium and enlarges the perception of space within. Terraced bookshelves which echo the form of the sphere create an interior, topographical, landscape whose contours reach out and wrap around the façade. In this way, the stepped bookshelves within are represented on the outside with each level doubling up as a louvre.

 

For more information, please visit www.mvrdv.nl

facts

TYPE

Architecture, Library

 

client

Municipality of Tianjin

 

Location

Tianjin, China

Date

2017

 

status

Completed

contribution bvds

Briefing

Opening of new library and gain international exposure combining press and social media

 

position

Public Relations Officer

 

role

Handling 100+ press requests per week

 

Themes

Graphic Design

Planning

Public Relations

Social Media

 

date

Project: August 2017 - January 2018

Opening: November 2017

all Images by MVRDV

For more information

please visit wwW.MVRDV.NL

PREVIOUS

project

 

"mvrdv house opening"

next

project

 

"social media mvrdv"